Ifjúsági találkozók

„ép testben ép lélek” Cigány nem cigány családi nap

A Boldog Ceferino Alapítványhoz tartozó Kájoni János Romapasztorációs Közösség, cigány és nem cigány testvérek számára családi napot rendezett május 13-án Esztergom-Kertvárosban, az „ép testben ép lélek” mottó jegyében. A rendezvény célja az volt, hogy családias légkörben, testvéri lelkületben főzzenek, sportoljanak együtt az odalátogatók, s hogy ismerjék meg egymás kultúráját, valamint hogy növekedjenek lelkiekben.
A focibajnokság és főzőverseny után szabadtéri szentmise következett, amelyet Székely János a MKPK cigánypasztorációs püspöke mutatott be. Közreműködött a Szendrőládi Dicsőítő Cigány Zenekar. A nap végén eredményhirdetésekre került sor. A főzőverseny és a felnőtt focicsapat győzteseinek fődíja egy-egy élő birka volt. A gyermek csapatok legjobbjai, Buzánszky Jenő, az Aranycsapat hátvédje, s a Nemzet Sportolója által dedikált focilabdáit kaphatták meg.
A találkozó az Esztergomi Vizivárosi Plébánia anyagi támogatásával valósulhatott meg, amelyet hálás szívvel köszönünk meg!

"Mindszenty Bíboros és a cigányok" rajzpályázat képei
MTV1 2012 október, Roma magazin - videó
2012.09.22 "Mindszenty bíboros és a cigányok" ifjúsági találkozó