Szemléletformálás

TalálkozópontCsalád, Esélyteremtési és Önkéntes Házak Hálózatának Pest Megyei Irodája

Család, Esélyteremtési és Önkéntes Házak (CSEÖH) Hálózata
Pest Megyei Esélyteremtési Iroda

Család, Esélyteremtési és Önkéntes Házak Hálózatának Pest Megyei Irodája

Minden ember természetes egyenlősége

„ A békét fenyegető nem kevés feszültség gyökere a sok jogtalan egyenlőtlenség, ami tragikus módon a világban még jelen van. Ezek között kiváltképpen kíméletlen egyrészt az egyenlőtlen hozzáférés az alapvető javakhoz – ilyen pl. az élelem, a víz, a lakás, az egészségügyi ellátás; másrészt a huzamosan fennálló egyenlőtlenség férfiak és nők között az alapvető emberi jogok gyakorlásában. Elsődleges fontosságú összetevő a béke építéséhez az emberi személyek lényegi egyenlőségének elismerése, mely közös természetfeletti méltóságukból fakad. Az ilyen szintű egyenlőség tehát mindenkit megillet; bele van írva abba a természetes „nyelvtanba”, mely a teremtett világról alkotott isteni tervből vezethető le; olyan kincs, mely nem hagyható figyelmen kívül, nem lehet megalázni anélkül, hogy ne veszélyeztetné súlyosan a békét.”
Részlet Üzenet a béke 40. világnapjára - XVI. Benedek pápa

Tisztelt Érdeklődő!

2012 decemberétől, az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával, a Boldog Ceferino Alapítvány működteti a Pest Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Házat, váci székhellyel.
Célcsoportjaink közé soroljuk mindazon embereket és csoportokat, akik a hátrányos helyzetükből adódóan, vagy az egyenlő bánásmódban is rögzített védett tulajdonságaik miatt perifériára szorultak. Feladatunknak tekintjük, hogy ezen emberek esélyteremtését előidézzük, a többségi társadalom szemléletformálásához hozzájáruljunk.
Ügyfélszolgálatunkon közvetítő és tanácsadó tevékenységet látunk el, mellyel szeretnénk támaszt nyújtani a szociális vagy egyéb nehézségekkel küzdő egyének, családok és közösségek számára. Az iskolai közösségi szolgálaton túl, az önkéntesség népszerűsítését és koordinálását vállaljuk, képzéseket és programokat is biztosítva mindehhez.
Rendhagyó Esélyteremtési Óráink során a 6-24 éves korosztály számára kínálunk megismerést és szemléletformálást segítő interaktív előadásokat, tapasztalati szakértők bevonásával. A rendhagyó órák az idős, roma/cigány, illetve fogyatékossággal élő témakörökben, akár a pályaválasztás és továbbtanulás fontosságát is megjelenítve valósulnak meg. Társadalmi Érzékenyítő Tréninget nyújtunk olyan szakemberek és önkéntesek részére, akik oktatási-nevelési, szociális, egészségügyi és gyermekvédelmi területeken látják el szolgálatukat, a fenti csoportok tagjait segítik. Tevékenységünk további részében programokat és rendezvényeket valósítunk meg az esélyteremtés és szemléletformálás jegyében, a megismerést, az elfogadást, a szolidaritást és a társadalmi kohéziót előmozdítva.
Az Egyenlő Bánásmód Hatóság megyei referense várja azoknak az ügyfeleknek a jelentkezését, akik védett tulajdonságaik miatt megkülönböztetés áldozatává váltak, avagy jogi problémáikhoz igényelnek tanácsadást.  Szolgáltatásaink és programjaink ingyenesen vehetőek igénybe.

A Pest Megyei Esélyteremtési Ház munkatársai várják az Ön jelentkezését is, keressen bennünket bizalommal!

Üdvözlettel,
Esélyteremtési Ház munkatársai

Pest Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház  és az Egyenlő Bánásmód Hatóság elérhetőségei, ügyfélfogadási rendje

Díjmentes szolgáltatásaink:

„RENDHAGYÓ ESÉLYTEREMTÉSI ÓRÁK”

,,TÁRSADALMI ÉRZÉKENYÍTŐ TRÉNING”

Önkéntesség és az iskolai közösségi szolgálat

Aktuális programjaink

Galéria

TalálkozópontVan közöd hozzá! Van közöd hozzám! Van közöm hozzád! ("Pinzhar man!" "Kunastyé mă!" )

Bari József

A Váci Egyházmegyében a Ceferino Ház evangelizációs Irodájának a munkatársként napi kapcsolatban vagyok a különböző településeken lévő közösségi házak gyerekcsoportjaival. Itt, a táborokban, különféle nagyobb találkozók szervezése révén tapasztalom meg, hogy a cigány kultúra, a zene, a tánc pozitívan hat a gyerekekre. Hitem egyben tanúságtétel, meggyőződésből való válaszadás, jelenlét, önzetlenség, és az önkéntesség. Meglátásom az, hogy a társadalmunkban a legnagyobb betegség a cigányok és nem cigányok között húzódó szakadék, amelyet a gyerekek és a fiatalok tudnák legjobban áthidalni.

Plakát megtekintése!

Tovább a TALÁLKOZOPONT hivatalos oldalra >>