Család, Esélyteremtési és Önkéntes Házak Hálózatának Pest Megyei Irodája

Közérdekű önkéntesség és iskolai közösségi szolgálat

Az önkéntesség új szemlélete

ÖnkéntességHazánkban az önkéntesség fogalma egyfajta ingyenmunkaként jelenik meg a köztudatban. Mindennek történelmi háttere is fellelhető, így az ilyen jellegű tevékenység befogadása és társadalomba történő integrálása egy folyamat során, szemléletváltás által tud létrejönni.

Szükségessé válhat, hogy megértsük e tevékenység pozitív hatásait, mely egyéni és társadalmi érdekeinket is egyaránt szolgálhatja. Az önkéntesség képes hozzájárulni a szolidaritás erősítéséhez, az esélyegyenlőség eléréséhez, a társadalmi kohézióhoz, a szegénység csökkentéséhez. A Nemzeti Önkéntes Stratégia (2012-2020) alapján, e tevékenység hasznára válhat a munkanélkülieknek, az iskoláskorúaknak, az alacsony iskolázottságúaknak, de bármely speciális vagy hátrányos helyzetű csoportnak is.

Az önkéntes tevékenység sokrétűsége által, senki sem szorul ki az alkalmasak köréből. Bevonódhatunk fizikai vagy szellemi munkába, de csupán szeretetünk biztosításával is kedvező változást idézhetünk elő embertársunk életében, közösségünkben.   „Az emberi segítség nemcsak anyagi javakban, hanem figyelemben és szeretetben is áll.” Dr. Erdő Péter

A Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház Pest Megyei Háza az önkéntesség hirdetése mellett, koordinációs feladatot is vállal az önkéntesség társadalmi integrálásában. Képzésekkel, önkénteseket megszólító programokkal, illetve közvetítő szereppel kívánunk e szolgálatra vágyó emberek támaszára lenni. Várjuk az érdeklődők jelentkezését, a fogadó intézmények és szervezetek ajánlatait, hogy az önkéntes szolgálat áldozatos és építő hatása minél szélesebb körben megvalósulhasson megyénkben, társadalmunkban.

Várjuk jelentkezésed!  Várjuk jelentkezését!
+36 20 823 1404
eselyreferens[kukac]boldogceferinoalapitvany.hu

Iskolai közösségi Szolgálat

Az iskolai közösségi szolgálat mentén várjuk olyan érettségire készülő fiatalok jelentkezését, akik szeretnék az 50 órát hatékonyan tölteni a hátrányos helyzetű emberek szolgálatában, önmaguk fejlődése és a szolidaritás erősítése céljából egyaránt.
A Boldog Ceferino Alapítvány, a Pest Megyei Esélyteremtési Ház, illetve a Váci Egyházmegye Ifjúsági Irodája (MENTE) együttműködése révén támaszára kívánunk lenni e diákoknak.

A projektről az alábbi linken találhat információkat:
A Boldog Ceferino Alapítvány és a Pest Megyei Esélyteremtési Ház  a fentieken túl, terephelyet kínál a szakképzésben vagy felsőoktatásban résztvevő fiataloknak is, gyakorlatuk letöltéséhez. Az általunk felkínált tevékenységi területek:

-cigánypasztoráció
-szociális és jótékonysági terület
-kulturális és közösségi terület
-szabadidős tevékenységek szervezése
-esélyteremtés és esélyegyenlőség

Jelentkezés és további információk:

Papp Lívia
Pest Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház