"Rendhagyó Esélyteremtési Órák"

tapasztalati szakértők bevonásával, oktatási és nevelési intézmények számára

Család, Esélyteremtési és Önkéntes Házak Hálózatának Pest Megyei Irodája A Pest Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház Rendhagyó Esélyteremtési Órát (REÓ) hirdet a 6-24 éves korú gyermekekkel és fiatalokkal foglalkozó közösségek, szervezetek, intézmények számára, Pest megye területén.

A Rendhagyó Esélyteremtési Órák a hátrányos helyzetű csoportok, - különösen a romák, az idősek és a fogyatékossággal élő emberek megismerésére és elfogadására irányulnak, az ismeretbővítés és szemléletformálás jegyében valósulnak meg. Célunk, hogy a hátrányos helyzetű csoportok és a többségi társadalom közti kapcsolat épülését előidézzük, az esetleges előítéleteket csökkentsük, a sztereotípiákra választ adjunk.

Rendhagyó óraA rendhagyó órák különlegességeként említhető, hogy e fenti hátrányos helyzetű csoportok tagjai is jelen vannak, tapasztalati szakértő szerepben. Mindez alkalmat teremt a találkozásra, s egyben elősegíti, hogy akár a média olykor felszínes ábrázolásától eltérően, valósághű és hiteles képet nyújtsunk. A diákok visszajelzései alapján, az előadók kedvessége, közvetlensége és hiteles kommunikációja nagyban hozzájárul az órák interaktív megvalósulásához, az esetleges sérelmek közléséhez, a nehézségek megbeszéléséhez is.

A Rendhagyó Esélyteremtési órák alkalmával figyelembe vesszük az adott célcsoport sajátosságait, valamint lehetőséget kínálunk a témakör megválasztására. Ennek mentén lehetőség nyílik akár hazánk legnagyobb nemzetiségének, a cigányságnak megismerésére, betekinthetünk a fogyatékossággal élő emberek világába, avagy a pályaválasztás és az önkéntesség is opcióként választható.

Választható témakörök:

- ,,Van közöm hozzá, Van közöd hozzám, Van közöm hozzád"
Roma/Cigány népismeret és kultúra, cigány-nem cigány együttélés, szemléletformálás
- ,,Ismerj meg"
Idősek, Fogyatékossággal élők, Romák/Cigányok
- ,, Életút"
Pályaválasztás- iskolai közösségi munka, önkéntesség

>> További részletek a témakörökről itt

A programjainkban tapasztalati szakértőket biztosító partnereink:

Mozgáskorlátozottak Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (fogyatékossággal élő), Cházár András EGYMI Kollégium és Gyermekotthon (fogyatékossággal élő), Dunakanyar Látássérültek Egyesülete (fogyatékossággal élő), Szent Rókus Karitász Nagymaros (idős), Boldog Ceferino Alapítvány, Ceferino Ház (roma/cigány)

Kérjük Önöket, hogy amennyiben bármely programban szeretnének részt venni, úgy a jelentkezési lapot kitöltve, aláírva, szkennelt formában szíveskedjenek az alábbi címek egyikére megküldeni.

>>Jelentkezési lap Rendhagyó Esélyteremtési Órára

Email: eselyreferens[kukac]boldogceferinoalapitvany.hu
Postacím: Pest Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház, 2600 Vác, Rákóczi út 36.

További információ az alábbi elérhetőségek bármelyikén kérhető:

Papp Lívia
Esélyreferens