Társadalmi Érzékenyítő Tréning

Család, Esélyteremtési és Önkéntes Házak Hálózatának Pest Megyei Irodája,,Nem volt unalmas. Minden kérdésemre választ kaptam. Tanúságos volt az egész tréning. Jobban megértem a miérteket. Többet tudtam meg a cigánygyerekek fejlődéséről. Alkalmazható módszereket kaptam a megfelelő viselkedésről, kommunikációról a cigány emberekkel. Őszinte, szeretetteljes, és szakmailag rendkívül jól képzett előadók. Hiteles emberek, jó előadók és még humoruk is van.”

A társadalmi megbékéléshez fontos annak felismerése, hogy az elfogadás a kapcsolatokban nem csak az egyén fejlődését segíti, hanem a szakmai hatékonyság alapfeltétele is egyben. Ezért a Pest Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház Társadalmi Érzékenyítő Tréninget kínál romákkal is foglalkozó oktatási-nevelési, szociális, egészségügyi és gyermekvédelmi intézmények szakemberei számára.

Család, Esélyteremtési és Önkéntes Házak Hálózatának Pest Megyei IrodájaA tréning célja, hogy a szakemberek jobban megismerjék és értelmezni tudják a ,,roma jelenségek” mögött meghúzódó valódi problémákat, az empátiás – és konfliktuskezelő képességük újabb elemekkel bővüljön, mélyebben szembe nézhessenek emberi- és szakmai attitűdjeikkel, hatékony segítséget kapjanak a roma/cigány származású személyekkel való sikeresebb munkában, olyan érzékenyítő folyamatokon menjenek keresztül, ahol az elfogadó és befogadó hozzáállás természetessé válik.

A tréninget ajánljuk pedagógusoknak, gyermekvédelemben dolgozó szakembereknek (nevelőszülőknek is), védőnőknek, szociális területen dolgozóknak, hasonló területeken önkéntes szolgálatot ellátóknak, romákat segítő intézményeknek. A tréning során – a főiskolán oktató, gyermekvédelemben és oktatásban is gyakorlott előadó mellett - az érintett csoporthoz tartozó tapasztalati szakértők élményalapú beszámolói segítik az érzékenyítés folyamatát.

Család, Esélyteremtési és Önkéntes Házak Hálózatának Pest Megyei IrodájaJelentkezési lap letöltése

Szeretettel várjuk jelentkezésük!

A tréningen részt vett szakemberek visszajelzései itt >>

További információt az alábbi elérhetőségeken kérhet:

honlap: www.boldogceferinoalapitvany.hu
e-mail: eselyreferens[kukac]boldogceferinoalapitvany.hu