Társadalmi Érzékenyítő Tréning

Néhány mondat a tréningen résztvevő szakemberek visszajelzéseibőlCsalád, Esélyteremtési és Önkéntes Házak Hálózatának Pest Megyei Irodája

Mit kedvelt legjobban a tréningen?

,,Közvetlenséget és őszinteséget. Az őszinte megnyilvánulásokat. Nyílt, őszinte beszélgetést. Őszinte beszélgetést a problémákról. A nyitottságot. Az előadókat és az előadásuk stílusát. A téma aktualitása és időszerűsége. A légkör rendkívül kellemes volt számomra. Különböző szemléletek találkozása, vitája. A feszültségmentes, barátságos légkör. Nem volt unalmas. Minden kérdésemre választ kaptam. Elhivatott, képzett, magas szintű hivatástudattal felruházott emberek tartják. ”

Mi volt különösen hasznos az Ön számára?

,,Nekem az érzelmi megközelítése a cigánykérdésnek tetszett, az őszinteség a problémák feltárásában. A cigányságon belüli tagozódás megvilágítása. A film. A cigányság megértése. Az, hogy gyakorlatban ezeket a dolgokat majd alkalmazni tudom. Megismertem az értelmiség roma ember hozzászólását és véleményét. Tanúságos volt az egész tréning. Jobban megértem a miérteket. Többet tudtam meg a cigánygyerekek fejlődéséről. Betekintést kaptam arról, hogy hogyan működik a roma család, mi az, amit elvárnak a gyerekektől. Olyan cigány értelmiségi fiatalokat látni, akik tesznek valamit a cigányság felemelkedéséért. Az esetekkel kapcsolatos visszajelzés. Népismeret és kultúra megismerése. Személyes tapasztalat, történetek, érzések megosztása. Szituációs játékok. Az esetek roma szemszögből való megismerése. Alkalmazható módszereket kaptam a megfelelő viselkedésről, kommunikációról a cigány emberekkel. Igen sok információhoz jutottam, amit köszönök.”

A tréningen tanultakat, tapasztaltakat hol és milyen helyzetben tudja használni?

,,Munkámban és magánéletemben is. Munkahelyemen, ahol cigánygyermekeket is nevelünk. Kommunikációmban. Munkahelyemen, konfliktushelyzetekben. A mindennapokban. A gyerekekkel kapcsolatos problémák megértése során. Saját életemben, a mindennapokban, a munkámban.”

Mi a véleménye a tréner munkájáról?

,,Őszinte, sok tapasztalattal rendelkező ember. Ő becsülettel, tudása javát továbbította nekünk. Rugalmas. Jól irányított, jól motivált. Szimpatikus, intelligens személyiség. Felkészültségük magas színvonalú. Nagyon elégedett vagyok. Őszinte, szeretetteljes, és szakmailag rendkívül jól képzett. Intelligenciájuk, tudásuk és felkészültségük példaértékű. Kielégítő, hasznos, informatív. Nagyon kedves, barátságos személyiség. A felmerülő kérdésekre kielégítő választ kaptam. Energikus, izgalmas, követendő példa. Jól felkészült, alapos, körültekintő és nem részre hajló. Hiteles emberek, jó előadók és még humoruk is van.”