Öngondoskodás

Csirkeprojekt és kisbusz

Alapítványunk ez évben vásárolt egy csirkekeltetőgépet, amelyet egy sokgyermekes család vett gondozásába. A kikelő kiscsirkéket családoknak adjuk, akik vállalják, hogy a felállított kritériumok mentén, nevelik az állatokat. Néhány hónap elteltével aztán az állatokról gondoskodó családok a tojásokat visszaadják keltetésre, ezzel biztosítva az állandó csirke utánpótlást. A projekt révén Esztergomban és környékén első körben ötven család léphetett az öngondoskodás útjára.
A programunk a cigány- és hátrányos helyzetű családok azon kulcskompetenciáit próbálja fejleszteni, amely esetükben a későbbi munkaerő-piaci kihívásoknak történő megfelelés alapfeltétele lehet.
Szintén az öngondoskodást és a közösségszervezést hivatott elősegíteni az a programunk, amely Borsod megyei Szendrőládon valósul meg. Egy kisbusz vásárlásával egy Cursillo-s dicsőítő együttes és a hozzájuk tartozó közösség részére lehetővé tettük, hogy romapasztorációs és más evangelizációs rendezvényeken részt vegyenek, a hétköznapokon pedig a férfiak munkát vállaljanak hazánk távolabbi pontjain.
Projektünkben azon személyekre építünk, akik saját közösségükben képesek a közösségépítés kiindulópontjává válni és ezzel integrációs folyamatokat generálni.